top of page

Лечение в дома

 

 

Лечението за детоксикация от наркотиците,  само по себе си не решава проблема с пристрастеността. Необходимо е много повече от пречистване на тялото от наркотика, за да се победи болестта.

 

Лечението на психологическата зависимост е основна част от комплексното лечение за превенция на рецидив, особено след  успешно завършена абстиненция.

 

Депресията, чувството на тревожност, промените в настроението, нарушенията на съня са често срещани признаци на психическа абстиненция  от наркотиците  в  периода след детоксикация  и  преодоляна физическа абстиненция,  за отстраняването на които. ние организираме ежедневно наблюдение  в  дома на пациента.

 

В същото време използваме  програми за рехабилитация, които правят възможно връщането на пациентите към един живот без наркотици. През този етап пациентите ни се учат как да избягват обстоятелствата и ситуациите, които са ги тласкали към употребата на упойващи вещества, и как да се справят  с  други проблеми и поведение, които могат да доведат до злоупотреба с наркотични вещества.

 

Консултирането включва обсъждане на проблемите на зависимостта, както заедно с пациента, така и с членовете на неговото семейство.

 

Семейното консултиране е начин да се осигури на пациента  среда, която го подкрепя, за да може да се освободи  трайно от  зависимостта.

bottom of page